‘Timon de onsterfelijke’, met Johannette Zomer en bariton Jasper Schweppe

Hoofdpersoon is Timon van Athene, uit Zutphen. Van de bloeiperiode van de barok in de 17e eeuw reist hij via de neergang in de 18e eeuw en het 19e-eeuwse dieptepunt naar de voorzichtige opbloei begin 20e eeuw en de revival in de zestiger jaren. Hij eindigt in het heden, bij zijn eigen veertigste verjaardag en het jubileum van het Zutphens Barok Ensemble. Tijdens zijn reis wordt Timons geweten voortdurend op de proef gesteld door een geheimzinnig en rap van de tongriem gesneden orakel. Ga er maar aan staan…

Zutphens Barok Ensemble
De muziek van Henry Purcell (gebaseerd op de stukken Timon of Athens en The Gordian Knot Untied) staat in deze voorstelling centraal en wordt uitgevoerd door het Zutphens Barok Ensemble onder leiding van Elin Eriksson.
Sopraan Johannette Zomer en bariton Jasper Schweppe vertolken daarbij de hoofdrollen in de aria’s.

Het historische dansgezelschap Triomphe & Enchantement, dat ook het veertigjarig jubileum viert, tekent voor de dans. Dansmeester Frank Perenboom maakte speciaal voor de gelegenheid nieuwe choreografieën. Het verhaal van Timon wordt gespeeld door acteur Martin van Tulder, maar ook hierbij doen orkest, solisten en dansers een niet te missen duit in het zakje.
U bent van harte uitgenodigd Timon te vergezellen op zijn wonderbaarlijke reis.

Muzikale leiding Elin Eriksson ¦ dans Triomphe & Enchantement ¦ dansmeester Frank Perenboom ¦ sopraan Johannette Zomer ¦ bariton Jasper Schweppe ¦ spel en regie Martin van Tulder ¦ muziek Henry Purcell ¦ toneeltekst en dramaturgie Rianne Heere ¦ productie David Jorritsma ¦ decor en rekwisieten Walhallab.

Je kunt de totstandkoming van dit grote project volgen op onze Timon-pagina’s.

We spelen dit concert op zaterdagavond 10 juni in De Hanzehof in Zutphen.
Op de agendapagina vindt u de exacte locatiegegevens.

Entree en kaartverkoop:
Toegangsprijs: € 22,50. Tot en met 16 jaar € 12,50.
Bewoners AZC (gebruik kortingcode AZC23) ook € 12,50.
Kaartverkoop uitsluitend via website van de Hanzehof..

Schermafbeelding 2023-04-19 om 10.51.55

Informatie