Mini Mozart: Le Nozze di Figaro

Aanvang 19.00 uur

Hilarische Nederlandse versie van Mozarts Nozze di Figaro, ook leuk voor kids

Johannette Zomer en bas-bariton Frans Fiselier brengen samen met acteur Peter Lusse (bekend van TV en musical) de Bruiloft van Figaro. Alleen het wordt deze keer een iets ander verhaal….. Waar Mozart een kleine 3 uur muziek en minstens 11 solisten nodig heeft om u de plot uit de doeken te doen, zijn het in deze productie alleen Johannette en Frans die de vele rollen en aria’s voor hun rekening nemen en zal Peter Lusse de verhaallijn op zijn welbekende en hilarische wijze voor u in de gaten houden. De teksten worden in het Nederlands gezongen en zijn een vertaling van Ivo de Wijs. Ook de orkestpartij is omgevormd tot een handzame versie voor piano, in kundige handen van Roele Kok, en dit alles zorgt voor een bondige maar nog steeds enerverende versie van deze wereldberoemde bruiloft, zeg maar dé Figaro ‘light’…

Johannette Zomer: sopraan
Frans Fiselier: bas-bariton
Peter Lusse: acteur
Roele Kok: piano

Johannette Zomer
Johannette vindt opera, als alles klopt, één van de mooiste muziekvormen die er bestaat, zingend bewegen en acteren is een bevrijdende ervaring! Daarnaast is het ook één van de veeleisendste kunstvormen voor zangers. Geen andere vorm is zo veelzijdig en zo ambivalent. Wanneer de solisten en de rest van het team in een mooie en harmonieuze regie samenkomen is dat een gelukzalige ervaring!

Frans Fiselier
Frans Fiselier won in 1984 drie prijzen op het Internationaal Vocalistenconcours Den Bosch (categorie lied) en in 1986 ontving hij de Toonkunst-jubileumprijs,waarna hij een veelgevraagd solist werd bij vele opera en oratoriumgezelschappen in Nederland. Zo gaf hij concerten met het Orkest van het oosten, het Residentieorkest,Limburgs Symphonieorkest, het Brabants orkest, en met het Noord Nederlands orkest. Tevens werkt hij regelmatig mee met het Combattimento Consort onder leiding van Jan Willem de Vriend.

Peter Lusse
Het cabaretier zijn was altijd de basis voor alles wat hij heeft gedaan. Het is altijd de cabaretier die er staat of het nu Peter Lusse de presentator, acteur of spreker is. Daarnaast is hij een geweldige schrijver, zanger en gedreven trouwambtenaar.

Roele Kok
De jonge Nederlandse bariton Roele Kok is een veelzijdig musicus. Hij begon zijn carrière als pianist maar is tegenwoordig ook als zanger actief.

Figaro

Informatie