Johannette Zomer & friends: “Hoe schoon lichtet de morgenster”

Samen met enkele collega’s die hun strepen in de Oude Muziek-uitvoeringspraktijk ruimschoots verdiend hebben, heeft Johannette Zomer een prachtig programma samengesteld met muziek uit de 16e, 17e en vroege 18e eeuw. Geniet van juweeltjes van Bach, Praetorius en Telemann. Het prachtige ‘Flösst mein Heiland’ uit het Weihnachtsoratorium komt onder meer voorbij.

Verder zal het ‘Hoe schoon lichtet de Morgenster’ van Praetorius niet ontbreken, maar ook een paar wat onbekendere Italiaanse en Franse advents- en kerstmuziek zal klinken. We sluiten af met een ‘Driekoningen Cantate’ van Telemann. De muziekstukken zullen aan elkaar geregen worden met proza en poëzie. Met deze tekstuele samensmelting van vocale werken van toen en ontroerende teksten van nu hopen we de ultieme Kerst tot Driekoningen ervaring te kunnen geven aan ons publiek.

Uitvoerenden:
Johannette Zomer sopraan
Nienke van der Meulen blokfluit en barokhobo
Diederik van Dijk cello
Pieter Dirksen klavecimbel
Aangevuld met teksten door Marjoleine de Vos (Zutphen), Ivo de Wijs (Zaltbommel en Baarn) en Peter Lusse (Amsterdam en Breda)

Programma:
Praetorius – Hoe schoon lichtet de Morgenster
Böddecker – Natus est Jesu
Chédeville – Pastorale
Clérambault – Hymne des Anges
Bach – Erfüllet, ihr himmlischen Flammen
Sweelinck – Puer Nobis Nascitur
Bach – Flösst mein Heiland
Hellendaal – Cellosonata IV ‘Pastorale’
Telemann – Driekoningencantate

Coronamaatregelen
Het coronatoegangsbewijs is vereist voor toegang tot dit concert. Voor dit project wordt echter met opzet niet de volle 100% van de kaarten verkocht, zodat er voldoende anderhalve meter plekken zullen zijn (mocht u dat prefereren) om van de muziek te genieten.

Verdere info en kaartverkoop via www.klassiekemuziek.nl/johannettezomer

Morgenster kopie

Informatie