Gevarieerd liedrecital met werken van Händel, Vivaldi, Bach en Pijper – Bloemendaal, 11.00u.

Samen met fluitist Peter Verduyn Lunel en pianist Hans Eijsackers presenteert Johannette een gevarieerd liedrecital met werken van Händel, Vivaldi, Bach, Brandts-Buys, Enesco en Pijper.

Johannette Zomer (sopraan)
De Nederlandse sopraan Johannette Zomer werkte enige jaren als microbiologisch analiste voordat zij in 1990 haar zangopleiding begon aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Johannette Zomer zingt al ruim twintig jaar op topniveau. Opera, oratorium, kamermuziek, lied: in elk genre weet ze te excelleren. Het repertoire van Johannette reikt van de Middeleeuwen tot en met de 20e eeuw. Zij werkte met belangrijke barokspecialisten zoals Philippe Herreweghe, Ton Koopman en Frans Brüggen. Maar ook met dirigenten als Kent Nagano, Ivan Fischer, Daniel Harding, Valery Gergiev, Reinbert de Leeuw en Peter Eötvös. Voor haar CD met Bach cantates (begeleid door het Engelse ensemble Florilegium) ontving zij een Edison.

Peter Verduyn Lunet (fluit)
Peter Verduyn Lunet begon zijn loopbaan als solofluitist bij het Heidelberger Kammerorchester, waarna hij gevraagd werd door het Radio Symfonie Orkest. Tegenwoordig is hij eerste fluitist bij Het Gelders Orkest. Regelmatig is hij te gast bij andere orkesten, zoals het Amsterdam Sinfonietta, het Mahler Chamber Orchestra en Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook als solist is Peter Verduyn Lunel regelmatig te beluisteren. Daarnaast heeft hij ook in de kamermuziek naam gemaakt met een breed georiënteerd repertoire. Zo speelde hij samen met pianisten als Klara Würtz, Bernd Brackman en harpiste Lavinia Meijer.

Hans Eijsackers (piano)
Hans Eijsackers behaalde het diploma Uitvoerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij treedt zowel op als solist en als kamermusicus. Eijsackers is ook een veelgevraagd liedbegeleider. Hij trad veelvuldig op met Xenia Meijer, Geert Smits en Henk Neven. Tevens is hij vaste pianist bij het Internationaal Vocalisten Concours in ‘s-Hertogenbosch. Samen met Henk Neven won hij in mei 2008 de Mees Pierson Prijs. Eijsackers was jarenlang docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en sinds 2013 is hij aangesteld als Professor Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf.

Johannette-Zomer-tbv-website

Informatie