Zomeracademie Zutphen

4-8 July 2018

When

 July 4, 2018

Where

 Zutphen
 Zutphen, Nederland

Contact

 Tineke Haveman

Muzikale verdieping met Zomer Academie Zutphen, een initiatief van Johannette Zomer

Tijdens dit vijfdaagse evenement geven prominente meesters in muziek en zang masterclasses, workshops en concerten, op verschillende overdekte plaatsen in de stad Zutphen. De focus ligt op de authentieke uitvoeringspraktijk (vocaal en instrumentaal) voor professionals, conservatoriumstudenten en gevorderde amateurmusici. De klinkende resultaten zijn natuurlijk toegankelijk voor publiek.

De Zomer Academie Zutphen biedt professionele musici, studenten en gevorderde amateurmusici de kans lessen te ontvangen van prominente meesters zoals hoboïst Marcel Ponseele, celliste Lucia Swart, organist en dirigent Klaas Stok en vele anderen, en zo te werken aan techniek en interpretatie op hun eigen instrument of met hun stem. Maar ook om een breed publiek, op toegankelijke wijze, kennis te laten maken met het instuderen en uitvoeren van klassieke muziek in het algemeen.

4 juli openingsconcert 20.00 uur St Jan ‘Tussen Elbe en IJssel’,  muziek uit de Hanzesteden

5 juli Synagoge 20.00 uur Engelse consortmuziek
6 juli 20.00 galaconcert Hanzehof/Buitensocieteit, ‘The Sound of Venice, the Republic of Music’, Galaconcert Zomer Academie Zutphen door de Meesters en leerlingen van de Zomer Academie Zutphen:

De stad Venetië in Italië heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de muziek van Italië en daardoor in de wereld. De Maritieme Republiek van Venetië werd in de volksmond ook wel vaak de “Republiek van de Muziek” genoemd, en een anonieme 17e eeuwse Fransman heeft ooit eens gezegd: “In elk huis, iemand is het spelen van een muziekinstrument of zingen. Er is overal muziek”.

Vanavond kunt u zich laten meevoeren op klanken uit dat Venetië, met werken van o.a. Monteverdi, Gabrieli, Marcello, Vivaldi & Hasse.

7 juli operaklas presentatie Dat Pakhuys

8 juli afsluitend wandelconcert St Jan en Walburgiskerk (‘s middags)