Il Nuove Musiche with Fred Jacobs

When

 July 22, 2017
 15:15

Where

 Wonderfeel Festival
 Noordereinde 60, 1243 JJ 's-Graveland, Nederland

Johannette Zomer – sopraan
Fred Jacobs – luit en theorbe

Caccini’s Il Nuove Musiche (1602) doet zijn naam eer aan. De liedbundel vormde de aftrap van grote veranderingen in de speelpraktijk. Er werd korte metten gemaakt met de veelstemmige, en daardoor onverstaanbare madrigalen. Het woord, en dus de emotie, kwam nu op de eerste plaats. Deze stijl veroverde heel Europa, getuige ook de liederen van Lambert, Lanier en Purcell. Het duo Zomer-Jacobs beheerst dit repertoire als geen ander.

Wat is Wonderfeel

Wonderfeel is een driedaags buitenfestival met klassieke muziek midden in de natuur
250 musici – 100 concerten – muziekdocs – lezingen – kinderactiviteiten – rollende keukens

21, 22 en 23 juli 2017 op landgoed Schaep en Burgh in ’s-Graveland (nabij Hilversum)

Op de 25 hectaren van het natuurgebied in ‘s-Graveland liggen de zes overdekte Wonderfeelpodia een miniwandeling van elkaar verspreid. Ze bieden voor elk wat wils: van Mozart tot Steve Reich, van Vivaldi tot Pärt met lijntjes naar jazz, wereld- en popmuziek. Je luistert ontspannen op bankjes, in zitzakken onder de bomen of op een kleed in het gras naar musici van wereldklasse, jonge honden en oude rotten. Er zijn hotdogs en bier, er is bouillabaisse en rosé. Films, verhalen en knutselen voor kinderen. Wonderfeel werkt nauw samen met Natuurmonumenten.

Waar vindt het festival plaats?

Wonderfeel vindt plaats op het landgoed Schaep en Burgh in ‘s-Graveland. Adresgegevens: Noordereinde 60, 1243 JJ ‘s-Graveland. Het evenement wordt aangegeven met bewegwijzering op de openbare weg, de N236 tussen Hilversum en Ankeveen. Gebruik als je met de auto komt het adres Franse Kampweg 2, 1243 JC ‘s-Graveland (let op: niet Bussum) in je navigatiesysteem.

Hoe kan ik Wonderfeel met het OV bereiken?

Het festivalterrein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer via station Hilversum.

Hoe kan ik Wonderfeel met de fiets bereiken?

Op station Bussum Zuid en Hilversum kan je een OV-fiets huren, waarmee je in zo’n 20 minuten naar Noordereinde 60 in ‘s-Graveland fietst. Kom je uit Amsterdam? Vanaf het Amsterdamse metrostation Gaasperplas (metro 53) is het nog geen 15 kilometer fietsen naar het festivalterrein!

Hoe kan ik Wonderfeel te voet bereiken?

Via treinstation Bussum Zuid is het, over de heide, ruim een half uur lopen tot aan de ingang van het festivalterrein. Vanaf dat station loop je in een kwartier naar camping De Fransche Kamp. Beide routes staan aangegeven met borden.