Dido & Aeneas

Tulipa Consort

When

 September 23, 2017
 20:15 - 21:30
 €25,- - order ticket »

Where

 Theater Cultura
 Molenstraat 45, Ede, Nederland

Contact

Johannette Zomer is bezig een platform te creëren waar jong talent zich kan ontwikkelen en praktijkervaring op kan doen. Maar waar ook amateurs een plek krijgen om samen met jonge professionals en muziekstudenten op de planken te staan. Daarom organiseert zij in september een serie uitvoeringen in samenwerking met het Stembandatelier/Zomer Academie Zutphen (artistiek leider Johannette Zomer) en de serie Proefkamermuziek (artistiek leider Albert Adams).

In dit operaproject werkten jonge professionele zangers samen met gevorderde amateurs aan de opera Dido & Aeneas van Henry Purcell, o.a. tijdens een week in Toscane, lees hier meer over deze cursus.

Johannettes eigen Tulipa Consort zorgt voor de professionele begeleiding. Marleen Prins zorgt voor de regie, de muzikale leiding is in handen van dirigent Dirkjan Horringa.

Concert in de serie Proefkamermuziek met een inleiding om 19:30 uur.

Lees hier meer over de koorcursus Dido & Aeneas in Toscane.
Bekijk hier de hele speellijst en achtergrondinformatie.

Aeneas is Troje ontvlucht en doet Carthago aan. Hij verblijft als gast bij Dido, de koningin van Carthago. Ze worden verliefd en besluiten te trouwen. Aeneas krijgt van een tovenares een verzonnen boodschap waarin hem wordt aangeraden zijn reis voort te zetten. Na het afscheid slaat Dido de hand aan zichzelf en sterft.

Rolverdeling:

Dido: Johannette Zomer
Aeneas: Eric Habets
Belinda: Florien Hilgenkamp
Second Woman / 1st Witch: Marlieke Haandrikman
2nd Witch/Spirit: Emilie Wijers
Sorceress: Jolande Schoonenberg
Regie: Marleen Prins
Muzikale leiding: Dirkjan Horringa
Ensemble Tulipa Consort & projectkoor koorcursus ”Dido & Aeneas”