Dido & Aeneas familievoorstelling

Tulipa Consort

When

 September 10, 2017
 14:15 - 15:30
 €24,50, CJP/Muzehofpas €21,- Jeugd t/m 18 jr en studenten €10,- - order ticket »

Where

 Dat Bolwerck, Zutphen
 Zaadmarkt 112, Zutphen, Nederland

Contact

 Tineke Haveman

Johannette Zomer zet zich in om een platform te creëren waar jong talent zich kan ontwikkelen en praktijkervaring kan opdoen. En waar ook amateurs een plek krijgen om samen met jonge professionals en muziekstudenten op de planken te staan. Tijdens het Open Monumentenweekend (9 & 10 september) staat een volgend project gepland met een serie uitvoeringen van de opera Dido & Aeneas van Henry Purcell in de tuin van Dat Bolwerk te Zutphen. Ook nu weer werken jonge professionele zangers samen met gevorderde amateurs waarbij er onder andere een week in Toscane gerepeteerd is. Johannettes eigen Tulipa Consort zorgt voor de professionele begeleiding. Marleen Prins heeft de regie, de muzikale leiding is in handen van dirigent Dirkjan Horringa.

De voorstelling zal zowel voor jeugd als voor volwassenen goed te volgen zijn. Voor de middagvoorstelling zal de verteller gebruik maken van eenvoudiger taal dan bij de avondvoorstellingen.

De voorstelling vindt plaats in de tuin van Dat Bolwerck, dat zo het natuurlijke decor van de opera Dido & Aeneas vormt. De middeleeuwse stadsmuur met de historische Drogenapstoren krijgt ook een rol en versterkt het dramatische effect. De opera wordt zo een belevenis om nooit te vergeten!

NB: Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Theaterzaal van de Vrije School “De IJssel” aan de Dieserstraat.

Het verhaal
Aeneas is Troje ontvlucht en doet Carthago aan. Hij verblijft als gast bij Dido, de koningin van Carthago. Ze worden verliefd en besluiten te trouwen. Aeneas krijgt van een tovenares een verzonnen boodschap waarin hem wordt aangeraden zijn reis voort te zetten. Na het afscheid slaat Dido de hand aan zichzelf en sterft.

Rolverdeling:
Dido: Johannette Zomer
Aeneas: Eric Habets
Belinda: Florien Hilgenkamp
Second Woman / 1st Witch: Marlieke Haandrikman
2nd Witch/Spirit: Emilie Wijers
Sorceress: Jolande Schoonenberg
Regie: Marleen Prins
Muzikale leiding: Dirkjan Horringa
Ensemble Tulipa Consort & projectkoor koorcursus ”Dido & Aeneas”

Lees hier meer over de koorcursus Dido & Aeneas in Toscane.
Bekijk hier de hele speellijst en achtergrondinformatie.

Met dank aan:

Gemeente Zutphen
Prins Bernard Fonds Gelderland

Dit project wordt georganiseerd door Het Stembandatelier/De Zomer Academie, in samenwerking met Centrum voor de Kunsten de Muzehof, Dat Bolwerck (Vincent Peppelenbosch) en het Operaplatform Gelderland-Overijssel (Harrie van Pelt)